Handelingen
Het tijdschrift van het Genootschap
De Handelingen van het Genootschap voor Geschiedenis te Brugge (ISSN 0770-0822) verschijnen tweemaal per jaar.
Elke aflevering telt ca. 150 à 250 pagina's en is opgebouwd volgens een vast stramien met volgende rubrieken:
- Artikels
- Kleine Bijdragen
- Boekbesprekingen
- Literatuursignalementen (vanaf 2011, éénmaal per jaar)
- Kroniek
De artikels en andere bijdragen handelen over uiteenlopende onderwerpen uit het werkgebied van het Genootschap en bestrijken verschillende perioden van de geschiedenis, van de middeleeuwen tot de nieuwste tijd. De artikels die in de Handelingen verschijnen zijn peer-reviewed, dat wil zeggen dat ze voor publicatie anoniem ter beoordeling voorgelegd worden aan twee vakspecialisten.
overzicht
Een gedetailleerd overzicht van de artikels en bijdragen die in de Handelingen en in hun voorganger de “Annales de la Société d’Emulation” zijn verschenen, is gepubliceerd door A. SCHOUTEET, Honderdvijftig jaar Handelingen van het Genootschap voor Geschiedenis te Brugge. Analytische inhoud en registers 1839-1988, Brugge, 1991.Van de Handelingen verschenen vanaf 1989 vindt u een overzicht onderaan deze pagina.
abonneren
Wie lid wordt abonneert zich op de Handelingen. Ga naar Lid Worden
De vroegere Handelingen of Annales - behalve de jongste vijf jaargangen (25 euro) - zijn verkrijgbaar aan de gereduceerde prijs van 20 euro (+ verzendingskosten). Ze zijn nog voorradig vanaf 1929, met uitzondering van volgende jaargangen: 1931, 1933, 1934, 1939(1-2), 1962-1966, 1972-1977. Bestellen via de lijst onderaan deze pagina, of voor de jaargangen vóór 1989 via de pagina Contact
meewerken
Wie wil meewerken aan het tijdschrift kan zich aanmelden onder Contact
Artikels die worden aangeboden voor publicatie moeten voldoen aan de redactionele richtlijnen. Ingediende artikels worden beoordeeld door de redactie en anoniem door twee vakspecialisten (peer review). Wanneer de redactie dit wenselijk acht, zal op grond van deze beoordelingen aan de auteur gevraagd worden om zijn of haar artikel te herwerken. Daarna beslist de redactie of de bijdrage al dan niet wordt gepubliceerd.
U kan ook meewerken door het geven van suggesties voor artikels, voor boekbesprekingen, voor literatuursignalementen of voor de Kroniek, of door het formuleren van bedenkingen.
Voor redactionele richtlijnen: